Doneren?
Ontwerp en realisatie: HETWORKS

Nieuwsbrief november 2021

Aan onze donateurs, familie en bekenden.

Na een lange tijd weer een nieuwsbrief. Hoewel, is er wel nieuws te melden? Erg veel horen we niet uit Doboj, maar af en toe is er een kort kontakt.

Op onze vraag over voedselpakketten rondom Kerst kreeg ik de volgende reactie van Marlies :

Hoi hoi,

Na voor het eerst in maanden te hebben geslapen als een baby, eindelijk aan het schrijven. Wel houden we de weerberichten in de gaten, Sarajevo en Ilidza en omgeving staan in het water, de Bosna is tussen gister en vanmorgen van 56 naar 235 cm boven normaal…..de dijken beschermen tot 304cmen de bijzondere dijken (wat dat ook mag zijn, die betonblokken denk ik) tot 450cm. De bevolking is er erg onrustig door.

De firma die medisch zuurstof levert staat sinds gister totaal onder water.

Corona…..we staan op nr 2 wat betreft dodental. De besmettingen lopen op, ziekenhuizen lopen weer vol, maar het functioneert nog altijd. Vaccinatie gaat door, ze krijgen donaties uit andere landen en we zijn daar afhankelijk van. De QR code is nog ongeldig, het systeem werkt nog niet, de EU laat in Bosnië gevaccineerden nog niet binnen…..zeggen ze.

Wij in huis ploeteren er maar omheen. De kids zijn uiteraard ook soms gewoon verkouden maar symtomen zijn aanwezig. Milenko heeft al meer dan een maand erg veel longproblemen en weinig energie. Ik had zelf minder long problemen maar koorts, duizelingen en was 8 dagen zonder stem. Nu gaat het weer wat normaler, maar we zijn er nog niet. Bij Sanja is ook om de haverklap een ziek, en zijzelf is ook maar half-half oke. De sterkste lijkt nu teta Nina, tegen alle verwachtingen in, hahahaha.

We kijken erg uit waar we wel en niet heen gaan, dragen mondkapjes (zoals nog velen hier) en dragen desinfectieflesjes mee. Je went er aan, al zijn we er ook zat van.

 

Via een app liet Marlies weten, dat ze graag weer Kerstpakketten gaan uitdelen vanwege veel armoede en honger. Als er genoeg geld is gaat ze het weer samen met de kinderen organiseren. Best een extra klus voor haar, nu ook Milenko nog niet fit is.

We bidden voor hen en voor Doboj!

 

Op dit moment zijn er nog 9 ouderen in ons adoptie-programma en 13 kinderen.

We bouwen dat af de komende 2 jaar, door geen nieuwe oudere of nieuw kind op te nemen in ons programma.

In Prijateljska Kuca zijn er het laatste jaar ook geen nieuwe kinderen komen wonen.

Wel is er nog weer een paar dagen een meisje geweest als acute opvang.

We hopen van harte dat de gemeente en/of de sociale dienst meer gaan helpen, zodat de stichting in Bosnië door kan gaan, als Nederland stopt over 2 jaar.

Voor nu hopen we op een voortgang voor de pakketten

 

met Kerst en natuurlijk kunt u ook een extra bijdrage storten voor uw opa of oma of uw adoptiekind onder vermelding  “voor de Kerst”.

 

Alvast hartelijk dank en voor u hier in Nederland fijne Kerstdagen en een voorspoedig 2022!

Dickie de Rijk, namens het bestuur.

Contactgegevens

Stichting Hulpaktie Doboj
Adres:
Doornboomspark 21,
3925 KL Scherpenzeel.

E-mail: doboj@doboj.nl
Telefoon: 06 2053 9017

IBAN: NL53 RABO 0395 1014 41